Golfprint.

Tamponeren

Wat doen wij?

Tamponeren

Tamponeren / padprinting is een gespecialiseerde druktechniek, welke veel wordt toegepast voor het bedrukkken van allerlei soorten materialen met een grote diversiteit in vorm en oppervlaktestructuur, oneffen ondergronden: rond, hol of bol en zelf verdiept liggende drukvlakken kunnen worden voorzien van uw tekst of logo. Het door u aangeleverde digitale logo wordt, afhankelijk van het benodigd aantal kleuren, overgezet op een cliché. door middel van een siliconentampon wordt de speciale inkt op het ingeklemde artikel gedrukt. Door in verschikkelde gangen de kleuren drukinkt aan te brengen, is het mogelijk een kleurenverloop aan te brengen, zelf op moeilijk hechtende materialen als polyethyleen, polypropyleen (PP) em polyoxymethyleen (POM). Hierna dient het bedrukte artikel minimaal 24 uur uit te harden aan de lucht, zodat deze techniek ook zeer geschikt is als duurzame bedrukking van artikelen die in de industrie gebruikt worden.

Deze techniek is bij uitstek geschikt voor het bedrukken van alle denkbare vormen van relatiegeschenken en cadeau artikelen, industriële toepassingen van drinkbus tot reageerbuis en is meer geschikt voor grotere series, maar kan op aanvraag natuurlijk ook op enkele stuks worden toegepast.

Tampondruk wordt gebruikt voor bedrukkingen waar het oppervlak het niet toe laat om te zeegdrukken. denk hierbij aan gekromde en geprofileerde oppervlakken. Als het om meerkleurendruk gaat kan ook de kostprijs een overweging zijn om te tampondrukken. Enkele voorbeelden van tampondruk zijn de winkelmand, vouwkrat en bijvoorbeeld het zaagblad. Tampondruk is dus een techniek waarbij je weinig beperkingen ondervindt.

“Bij Golfprint maken we gebruik van verschillende technieken”