Golfprint.

Sublimeren

Wat doen wij?

Sublimeren

Een schitterende druktechniek in Full color. Uw dierbare herinnering of foto aangebracht in sublieme foto kwaliteit op een puzzel, muismat, koffie of thee mok, thermosfles, fotolijst of metaal, golfvlaggen, glas, verenigingsvaantjes, polyestershirts, polo's, minishirts, slabbetjes of labels. Sublimatie is een proces dat gebruik maakt van hittegevoelige inkten welke een verbinding maken met het speciaal gecoate oppervlak. Het beeld wordt in spiegelschrift uitgeprint op speciale folie. Deze folie wordt op het gecoate materiaal aangebracht dat wordt verhit, waardoor de printinkt zich hecht op de coating.

Het is geen nieuw proces, maar wordt reeds vele jaren in de textielindustrie op (wit ) polyester kleding, voetbal-, wieler- en loopshirts toegepast. Doordat het beeld direct deel uitmaakt van het oppervlak zijn sublimatie-inkten prima bestand tegen veelvuldig wassen tot 90 graden, de opdruk blijft kleurecht. Nieuwe technieken maken het mogelijk deze inkten nu ook op gecoat metaal, keramiek, glas en kunststoffen (die goed verhit kunnen worden) aan te brengen.

Het aanbod aan sublimeerbare producten groeit nog elke dag. Deze techniek wordt vooral toegepast in kleine series en enkelstuks, zoals bij alle mogelijke sportprijzen, awards en jubilea.

“Bij Golfprint maken we gebruik van verschillende technieken”